Kalorili Yiyeceklerle Kilo Almak

Kalorili Yiyeceklerle Kilo Almak

Kilo vermenin önemli olduğu ve  günümüzde bir çok kişinin kilo vermek için diyetler, egzersiz programları uyguladığı aşikar ancak birde madalyonun görünmeyen kısmı var. Peki ya kilo almak isteyenler? Kalorili yiyeceklerle kilo almak mümkün mü? Yada kalorili yiyecekler kilo yapar mı? makalemizde bu sorulara cevap bulmaya çalışacağız. Kimi aldığı kilolardan şikayet ederek zayıflamak için diyet yada spor yaparak kilolarını vermeye çalışır kimileri de kilo almak için çalışır. Genelde kilo vermek isteyip diyet yapanlara çok cazip gelen yiyecek türüdür kalorili yiyecekler. Kahvaltı gevrekleri, salata sosları, tereyağ kalorisi yüksek gıdaların başında geliyor.

KALORİ BAKIMINDAN YÜKSEK KİLO YAPICI BESİNLER

KAHVALTI GEVREĞİ: Normal yediğiniz günlük porsiyon miktarını 15 ila 20 gram arttırdığınız da kilo almanızı sağlayacaktır.

TEREYAĞI: Her 5 gramda 36 kalori içerdiği için kilo almanızı hızlandıracaktır.

FISTIK EZMESİ: Bir iki kaşık fıstık ezmesi size ortalama 200 kalori aldıracaktır.

SALATA SOSLARI: Bir yemek kaşığı salata sosunda yaklaşık olarak 50 ila 85 arası kalori vardır.

MUZ: Bir adet muzda 120 kalori vardır.

BUĞDAY EKMEĞİ: Tam buğday ekmeyi yiyerek hem sağlıklı beslenebilir hemde 70 kilo kalori alabilirsiniz.

KABUKLU YEMİŞLER: Yemişlerin her türlüsü kalbe faydalıdır aynı zamanda yüksek kalori miktarına sahiptirler.

SOMON: Bir porsiyon yani 90 ila 100 gram arası somon balığı yaklaşık olarak 152 kalori içerir. Omega 3 açısından zengin olan somon ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu bir çok vitamin ve mineral ihtiyacını da giderir.

PATATES SALATASI: Bir porsiyon patates salatasında 358 ila 400 arası kalori vardır. Patates salatası dünyanın en yüksek kalorisine sahip salatasıdır.

YUMURTA: Bir adet yumurtada 55 ila 70 arası kalori vardır.

KURU MEYVELER: Kilo almak istiyorsanız çantanızda,evinizde muhakkak kuru meyve bulundurun.Gün içerisinde atıştıracağınız kuru meyveler kısa bir zamanda kilo almanızı sağlayacaktır.

NOT: Nasıl ki kilo vermek için diyetisyene başvuruyorsak kilo vermek içinde diyetisyenden yardım almamız sağlığımız açısından da önem taşımaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.