Karpuz Zayıflatır’mı?

Karpuz Zayıflatır’mı?

İçeriğinde bulunan A vitamini, B6 vitamini ve C vitamini bakımından son derece zengin olan karpuz kilo yapmaz. Ancak her şeyin fazlası zarar. Diğer her besinlerde olduğu gibi çok fazla karpuz tüketimi, içerisinde bulunan şeker nedeniyle kan şekerinde düzensiz dalgalanmalara yol açabilir. Dolayısıyla 2 ila 3 dilim kadar karpuz yemek kesinlikle kilo aldırmaz, aksine muhteviyatında bulunan vitaminler ve mineraller bakımından kişiye oldukça faydalıdır. Ancak bir oturuşta 1 bütün karpuz yerseniz gereğinden çok fazla şeker almış olursunuz. Özellikle diyetteyseniz ve kalori hesabı yapıyorsanız size daha net rakamlar verelim; 1 kase kadar dilimlenmiş karpuz (yaklaşık olarak 150 gram) ortalama 50 kaloridir ve bu 1 dilim ekmekten daha az kalori içerdiği anlamına gelmektedir. Aynı miktarlarda tüketilen karpuz günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %20’sini karşılamaktadır. Diyetisyenler ve beslenme uzmanları uygun gördükleri danışanlarına karpuz diyeti önermektedir. Bu gün sizlerle paylaşacağımız makalemizin alt başlıklarında karpuz diyeti, karpuz kaç kalori, karpuzun faydaları, karpuz zayıflatıyor ve karpuz kilo aldırırmı isimli yazıları okuyabilirsiniz.

Karpuz Gerçekten Zayıflatır'mı
Karpuz Gerçekten Zayıflatır’mı

Karpuz Gerçekten Zayıflatır’mı?

Yüksek su içeriği sebebiyle çok düşük kalorili sayılabilecek meyvelerden biridir karpuz. 150 gram kadar karpuz yaklaşık olarak 45 kaloridir. Ancak yanında tüketilen ek besinlerle alınan bu kalori miktarını’da bir hayli artırabilirsiniz. Beslenme uzmanları ve diyetisyenlerin yapmış oldukları açıklamalar doğrultusunda özellikle şeker hastalarının karpuz tüketim miktarına ve tüketim sıklığına çok özen göstermeleri gerekiyor. Kan şekeri düzensiz bir şekilde hızlıca yükselen ve kan şekeri düzeyleri oturmamış olan şeker hastalarının karpuzu bir süre tüketmemesi daha uygun olmaktadır.

Peynir ve Karpuz Göbekte Yağlanmaya Sebep Oluyor!

Miktar olarak çok abartıya kaçmadan yaklaşık üç porsiyon meyveye kadar diyet içerisinde meyve tüketilebilmektedir. Dolayısıyla örnek verecek olursak karpuzu iki parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde yarım ay diliminde en fazla üç adet yenile bilmektedir. Eğer vücudunuz karpuz peynir diyeti yaparak ilerlediği zaman sadece sürekli bir şeker duygusu vererek yağlanmaya gidiyor. Kısacası diyet esnasında etinizi, sebzenizi, tahılınızı da yemeniz lazım. Ancak bunları yemeden sadece peynir ve karpuz ile zayıflayacağım derseniz, maalesef çok daha ciddi bir karın bölgesinde oluşan yağlamayla karşılaşırsınız. Hem sürekli yemenize rağmen aç kalmış olursunuz hem boşu boşuna hem de çok daha çabuk acıkmış olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.