Ramazanda Uzun Süre Tok Tutan Yiyecekler!

Ramazanda Uzun Süre Tok Tutan Yiyecekler!

Ramazanın yaz ayına denk gelmesi sebebiyle oruç tutulan sürenin uzaması, Ramazan ayında gün boyu tok tutacak ürünlere gösterdiğimiz ilginin sebebini fazlasıyla açıklamaktadır. Ramazan ayında dikkat edilmesi gereken nokta; uzun süre tok tutma özelliği bulunan yiyeceklerle sağlıklı, doğru ve bilinçli beslenmektir. Vücut ramazan ayında çok fazla su kaybederek halsizlik yaşanmaktadır. Sıcak yaz günlerinin uzunca olması sebebiyle bu halsizliğin sonucunda vücut bir hayli fazla miktarda enerji kaybedecektir. Bu sebeple’de sahurda yenen yiyeceklerin enerji veren ve tok tutan besinler olması tercih edilmelidir. Ramazanda iftarda ve sahurda yiyebileceğiniz yemeklerle alakalı daha önce sizlerle paylaştığımız diyet Ramazan yemekleri isimli makalemize göz atabilirsiniz. Sizlerle paylaşacağımız makalemizin alt başlıklarında insanı uzun süre tok tutan yiyecekler, oruçta tok tutan yiyecekler, sahurda tok tutan yiyecekler, mideyi tok tutan yiyecekler, tok tutan yiyecekler ender saraç, iştah kesen yiyecekler tok tutan yiyecekler ve sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir isimli yazıları okuyabilirsiniz.

Ramazanda Oruç Boyunca Tok Tutan Yiyecekler
Ramazanda Oruç Boyunca Tok Tutan Yiyecekler

Ramazanda Oruç Boyunca Tok Tutan Yiyecekler!

Yumurta ve Yoğurt

Sahurda mutlaka bir adet yumurta yenmesini diyetisyenler ve beslenme uzmanları önermektedir. Ramazanda oruç süresince uzun süre tok tutan yiyeceklerden bir tanesi olan yumurta, bu özelliğini içerik bakımından protein deposu olmasından almaktadır. Daha az kalorili olması sebebiyle, haşlanmış yumurta yemeyi de tercih edebilirsiniz. Eğer yumurtadan hoşlanmıyorsanız, yumurta yerine bir kase yoğurt da yiyebilirsiniz.

Badem

Sahurda muhakkak badem tüketmeye özen gösterin. Güzel bir sahur yemeğinin hemen sonrasında badem yerseniz, bademin içerisinde bulunan doymamış yağ asitleri ile, iştahınızın kapanmasını sağlayarak tokluk hissi oluşturursunuz. Sizi gün içerisinde acıktırmayacak olan badem, aynı zamanda da, ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri vücudunuza almanız açısından önemli bir besin kaynağı olarak sayılmaktadır.

Muz

Faydalı besinlerin başında gelen Muz da, sahurda, bir kase yoğurt ile birlikte yendiğinde, hem daha uzun süre tokluk hissi verecek; hem de kişini ihtiyacı olan vitaminleri almasını sağlayacaktır. Muz içeriği sebebiyle aynı zamanda çok güçlü bir potasyum kaynağıdır. Bu özelliği ile de gün içerisinde tokluk hissine yardımcı olmaktadır.

Elma

Sahurda yenilecek kabuklu bir elmada sizi oruç süresince tok tutacak yiyecekler arasında yer almaktadır. Elma, uzun süre tokluk hissi veren yiyeceklerden bir tanesidir. Aynı zamanda, elmanın içeriğinde yer alan asitler, dişlerinizin temizliğini’de sağlamış olacaktır.

Tahıllı Gıdalar

Oruç zamanında sahurda yenen tahıllı gıdalarda uzun süreli tokluk sağlayacak gıdalardan biridir. Tahıllı gıdalar, içeriklerinde barındırdıkları lifler sayesinde, size, daha uzun süre tokluk hissi verecektir; tok tutma sebeplerinin başında daha uzun sürede sindirilebilecek bir gıda olmasıdır. Ancak bu, midenizi rahatsız edeceği anlamını’ da taşımasın. Tahıllar, uzun süre midede tokluk hissi yaratan besinlerden biridir.

Oruç Tutarken Günde 2 Bardak Süt İçin!

İftar yemeğine başlarken doyurucu ve sindirimi kolay olan çorba ile başlamak ve arada ana yemeğe geçmeden sadece salata tüketerek zaman geçirmeye çalışmak çok faydalıdır. İftardan yaklaşık 30 dakika sonra tüketilen ana öğünde etli yada etsiz, az yağlı sebze yemeği ile az miktarda pilav, makarna veya börek yenebilir. Bunun yanında yoğurt, ayran yada süt tüketimi kesinlikle ihmal edilmemeli; süt ürünleri tüketiminin günde 2 su bardağının altına düşmemesine mutlaka özen gösterilmelidir. Eğer iftarda pide yenilecek ise makarna ya da pilavı sınırlayarak tüketmek yada hiç yememek gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.