Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Normal beslenme tarzının dışında Ramazan ayında beslenme sisteminin tamamıyla değişmesi, 24 saat içinde öğün sayısının 3’den toplamda 2’ye düşmesi, özellikle yaz aylarında sahur ve iftar arasındaki sürenin çok fazla olmaması gibi etkenler ağız sağlığı için’de büyük riskler oluşturabilmektedir. Ağız ve diş bakımı bu dönemde daha da büyük önem taşımaktadır. Diş hekimlerine göre ramazan ayında oruçluyken dikkat edilmeyen ağız ve diş bakımının yaşanması olası olan birçok probleme neden olduğu gibi mevcut problemlerin ertelenmesiyle, bayram sonrası hastaların daha da sıkıntılı bir şekilde dişçiye başvurmalarına neden olduğunu söylediler. Daha önce sizlerle paylaştığımız Oruçluyken baş ağrısı neden olur? isimli makaleye göz atabilirsiniz. Bugün sizlerle paylaşacağımız makalemizin alt başlıklarında Ramazanda ağız kokusuna çare, Ramazanda ağız kokusu nasıl önlenir, Oruçta ağız kokusu nasıl önlenir, Oruçluyken ağız kokusunu önlemek, Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir, Oruçluyken ağız kokusu nasıl engellenir ve Oruçluyken ağız kokusu nasıl gider isimli yazıları okuyabilirsiniz.

Orucu Bozmadan Ağız Kokusunu Gidermenin Yolları
Orucu Bozmadan Ağız Kokusunu Gidermenin Yolları

Orucu Bozmadan Ağız Kokusunu Gidermenin Yolları

Oruç esnasında ağızda oluşan kokuyu önlemek için dişleri fırçalamak genelde yeterli olmaktadır. Oruçluyken diş fırçalamanın hiçbir mahsurunun olmadığını, din adamları’ da defalarca onaylandı. Diş fırçalamak vücudu besleyen bir durum olmadığı için oruçluyken de yutmamak kaydıyla diş fırçalamanın oruca herhangi bir zararı bulunmuyor.

Orucunuzu açıp yemeğinizi yedikten hemen sonra ve orucunuza başlamadan önce’de dişlerinizi mutlaka fırçalayın.

Özellikle Ramazan ayında ağız kokusu yapan etkenlerden biriside Diş çürükleridir. Diş çürüklerinden korunmak ve yaşanan ağız kokusu sorunu yaşamamak için Ramazan’da da diş ve ağız sağlığı için son derece zararlı olan asitli yiyeceklerden muhakkak uzak durulmasında fayda vardır. Sahurda tüketilen karbonhidratlı yiyecekler eskisinden daha az tüketilmeli, peynir ve süt tarzı kalsiyumlu yiyecekler ile birlikte meyve sebze ağırlıklı beslenmeye son derece özen gösterilmelidir.

İftar ve sahurda tüketeceğiniz uygun yiyeceklere ve içeceklere tarçın katabilirsiniz.

Gece uyku esnasında burnunuzun tıkalı olmadığından muhakkak emin olun ve ağzınızdan nefes almamaya dikkat edin.

Lokmalarınızı iyi çiğnedikten sonra yutun.

Dişlerin Fırçalanmaması Hastalıklara Davetiye Çıkarabilir

Ramazan’da dişler yeterli bir şekilde fırçalanmadığında sahurdan iftara kadar geçen sürede bakteriler ağızda çok kolay bir şekilde üreme imkanı bulur. Bu durum ağızda kötü koku ve diş çürümelerine yol açar. İftardan ve sahurdan sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler ağızda asitlenmeye ve diş çürümelerine sebep olur. Yaşanan bu durum enfeksiyon yoluyla birçok hastalığa da davetiye çıkarabilir. Diş çürüklerinden ve ağız kokusundan korunmak için mutlaka iftar ve sahurdan sonra dişleri özenli bir şekilde fırçalamalıyız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.