Doğal Antioksidanlar
Vücudumuzda bulunan hücreler tarafından üretildiği gibi gıdalarla da dışarıdan alınan kimyasal maddedir. Soluduğumuz havadaki oksijen vücudumuz içindeki serbest radikaller yani toksik (zehir) etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olur.Demirin ilerleyen zamanlarda paslanması ve balığın sudan çıktıktan sonra ölmesini örnek gösterebiliriz. Peki bizler yeterli miktarda antioksidan alıyormuyuz? Uzmanların yaptıkları son araştırmalarda yüksek dozda alınan antioksidanların daha yararlı olduğu tespit edilmiştir.
Sentetik Antioksidanlar
- Evitamini.
- Cvitamini.
- B6 ve B12 Vitaminleri.
- Yeşil çay.
- Beta karoten.
- Alfa lipoik asit.
- Asetilsistein.
- CLA.(konjuge linoleik asit).
- KoenzimQ10.
- Lutein.
- Likopen.
- Grabe seed (üzüm çekirdeği)
- Glutamin.
- Melatonin.
- Selenyum.
- Metiyonin.
- Folik asit
- Magnezyum.
- Çinko.
Doğal Antioksidanlar
Limon
Limon doktorlar tarafından en iyi detoks yiyeceği olarak kabul ediliyor. Oldukça yüklü bir Cvitamini kaynağı olmasının yanısıra PH asit ve alkali değerlerini dengede tutmaya yarıyor. Limon sayesinde vücudumuzda daha fazla yararlı bakteri ürüyor ve zararlı bakteriler daha çabuk vücuttan atılıyor.
Nar
Antioksidan olarak çok kuvvetli meyvelerden biride nardır. Narın içindeki her küçük tanede Flavenoidslerin yanı sıra A, C, E vitamini folik asit ve demir içerir. Ayrıca cilde bihayli faydalıdır.
Sarımsak
Her bir dişi oldukça fazla antioksidan içermesinin yanı sıra aynı zamanda allicin adlı maddeyi doğal olarak içinde barındırır.Bu madde vücudumuzda antioksidan etkisi gösterir.
Keten Tohumu
Her gün yenen 2 yemek kaşığı keten tohumu günlük omega 3 ve doymamış yağ ihtiyacınızın tamamını karşılar. Bu tohum ayrıca Magnezyum, lif ve antioksidanlar içerir.
Isırgan Otu
Çayınızın yada çorbanızın içinde tükettiğinizde doğadaki en etkili antioksidanlardan biridir.
Kahverengi Prinç
Kahverengi pirincin 1 porsiyonunda protein, B vitamini, manganez, selenyum ve magnezyum vardır.
Tere
Bundan sonra kendinize veya sevdiklerinize salata hazırladığınızda içine muhakkak tere de katın. Bu lif bakımından zengin bitkinin içinde B1, b6, b2, C ve E vitamininin yanı sıra Manganez, Karoten, Potasyum gibi mineralleri barındırır.
Rezene
Rezeneyi isterseniz çay olarak isterseniz yemeklerinizde tüketebilirsiniz.
Bakliyat Ürünleri
Enerji ve proteine ihtiyacınız varsa bakliyatlar tam size göre. Vücudun sağlıklı hücreler üretmesini sağlarlar, ayrıca detoks için oldukça faydalıdır.