Fit Vücut için Yapılması Gerekenler
Yavaş yavaş yaz ayına merhaba diyeceğimiz günler yaklaştıkça kilo problemi yaşayan kişilerin spor salonlarını doldurduğuna şahit oluyoruz. Eğer fit bir vücuda sahip olmak istiyorsak, kalpten kaslara kadar tüm organ ve dokuların mükemmel bir şekilde korunması ile buna sahip olabiliriz. Fit bir vücutta sağlıklı miktarda, hastalık yapmayacak şekilde optimal yağ dokusu bulunmaktadır. Bu yağ dokusu sağlıklı yaşam için son derece gereklidir ancak görüntüde ince ve kasların belirgin olduğu bir doku ön planda olur. Fit yaşamın olumlu yönleri, vücudun depresyon oluşmasını önleyecek bir metabolizma geliştirmesi ve strese bağlı hormon dengesizliklerinin önlenmesi olarak sıralanabilmektedir. Dolaşım sisteminin düzenli çalışmasına bağlı olarak dokular oksijeni daha iyi ve verimli kullanır bu da toksinlerin iç sistemden hızla uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Sizlerle paylaşacağımız makalemizin alt başlıklarında fit vücut için çalışma programı, fit vücut için beslenme, fit vücut ne demek, fit vücut nasıl yapılır, fit vücut programı isimli yazıları okuyabilirsiniz.
Fit Bir Vücuda Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler
İlk önce normal yaşantınızı düzenleyerek fit bir vücuda ilk adımı atalım. Alkol kullanıyorsanız bel bölgenizin ve ileri’ki zamanlarda karaciğerinizin yağlanması çok normal bir durumdur. Alkol ve sigara tüketimini bırakmalısınız.
Kahvaltıyı ne olursa olsun kesinlikle atlamayın. Sabah kalktığınızda canım bir şey yemek istemiyor, bahaneniz olmasın. Uyandıktan bir veya iki saat sonra vücut da uyanır. Uyandıktan sonra iki saat içerisinde kahvaltı yapmazsanız bu metabolizmanızın normalin altında yavaşlaması anlamına gelir. Ve o gün güzel bir pasta da yerseniz eğer o pasta size biraz daha fazla göbek olarak geri dönecektir.
Bir oturuşta karnınızı doyurmak yerine günde 6 öğünü 3 ana 3 ara öğün olarak değiştirin. yoğurt, meyve ve çok acıkırsanız çorba tercih edin. Bu metabolizmanızı hızlandıracaktır.
Yemeklerinizi yutmadan en az 15 kere çiğneyin. Çünkü beyniniz, siz yemek yemeye başladıktan yaklaşık 20 dakika sonra doyduğunu hisseder. Karnınızın şiştiğini hissedip sofradan kalkmaktansa bu yolu tercih edin.
Hiçbir spor yapamıyorsanız bile günde en az yaklaşık bir saat kadar tempolu yürüyün. İşe gidiyorsanız birkaç durak önce inin, arabanızla gidiyorsanız arabanızı iş yerinizin biraz uzağına park edin. Kısacası, gün içerisinde bol bol hareket edin.
Hamur işi her zaman ayıla bayıla yediğimiz yiyecek grubu içerisindedir; ancak kalori olarak da bir o kadar fazladır. Hamur işlerinden uzak durun diyemem; ama mesafenizi koruyup haftada en fazla 2 ila 3 defa tüketirseniz, daha sağlıklı olmak konusunda ilk adımı atmış olursunuz.
Dengeli beslenmeye özen gösterin. Günde yaklaşık 300 gram ondan 500 gram şundan gibi bıraktığınız anda eski kilonuza en az üç kilo katacak vücut yapınıza uymayan diyetler-dense beslenmenizi bir diyetisyenden yardım alarak yada kendiniz düzenleyin. Haftada en az bir kere mevsiminde yetişen balık yiyin. Sebzeyi asla hayatınızdan eksik etmeyin.
Meyveyi yemekten sonra yiyecekseniz, yemek yedikten en az yarım saat sonra tüketmenizde fayda vardır.
Günde en az iki ila 2,5 litre suyu vücudunuzdan esirgemeyin. Su hem vücudunuz hem de cildiniz için vazgeçilmez bir içecektir.
Meyve suyu içmek yerine meyvenin kendisini tüketin. Meyve posası vücudunuz için son derece yararlı ve meyvenin kendisi, meyve suyundan daha az şeker içermektedir.
Tabağınızdaki yiyecekler her zaman yiyeceğiniz porsiyonda olmalıdır. Unutmayın kilo vermeye çalışmak, almaktan daha zordur.
Bu önerileri uyguladığınız taktirde yavaş yavaş sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.
Dikkat!
Herhangi bir diyete başlamadan önce muhakkak diyetisyeninize danışmayı unutmayın.