Hamilelik Beslenme Listesi
Merhabalar sayın takipçiler. Bugünkü makalemizin alt başlıklarında hamilelik beslenme tablosu, hamilelik beslenme diyeti ve hamilelik beslenme menüsü isimli yazıları okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Hamilelik döneminde önerilen, tüm temel besin maddelerinden yeterli ve düzenli alarak ideal beslenme yolunu oluşturmaktır. Proteinler, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler ve mineraller şekilde tanımlanan esas gıdalardan dengeli bir biçimde almak hamilelik sürecinde önemlidir. gıda değerleri düşük yiyecekleri fazlaca tüketmek, gereksiz kilo almaktan başka bir işe yaramaz. uygun beslenme planı için doktorunuzun ya da bu konuda uzman bir diyetisyenin önerilerinden yararlanmanız da her zaman için fayda vardır.
Hamilelik Döneminde İyi Beslenilmezse Ne Olur?
Hamile anne iyi beslenmez ise; bebek, annenin vücudundaki besin depolarını tüketmeye başlar. Böylece, anne ve bebeğin sağlığı tehlikeye girer. Bebekte; ölü doğum, erken doğum, düşük doğum ağırlığı, bedensel ve ya zihinsel özürler; annede ise kansızlık, bacaklarda şişlik, zahmet, kemiklerde zayıflık görülebilir.
Hamilelik Dönemi İçin Örnek Menü
Sabah
- 1 bardak süt.
- 1 yumurta.
- 1 dilim peynir,.
- 1 dilim ekmek.
- 1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b.
Ara öğün
- 1 meyve.
- 1 bardak ayran.
- 1 ince dilim ekmek.
Öğle
- 1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği.
- 1 porsiyon pilav veya makarna.
- 1 bardak ayran.
- 1 porsiyon salata.
- 1 orta dilim ekmek.
- 1 tane meyve.
Ara Öğün
- 1 dilim ekmek.
- 1 dilim peynir.
- domates ve salatalık.
- 1 adet meyve.
Akşam
- 1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli).
- 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği.
- 1 bardak ayran.
- 1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek.
Gece
- 1 su bardağı süt yada 1 porsiyon sütlü tatlı.
- 1 porsiyon meyve.
- Kahvaltıda veya fasıla öğünlerde 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1 orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz yada greyfurt olabilmektedir.