Japonların Beslenme Tarzı
Japon kadınlarının sürekli fit olmasının sebeplerindendir beslenme tarzları. Bu sebeple Japon kadınları ömür boyunca ideal kilolarını hep korurlar. Peki Japonlar nasıl besleniyor?Sağlıklı bir hayat için günde beş porsiyon meyve ve sebze yiyor, kırmızı et yerine tavuk ve balığı tercih ediyorsunuz, tatlıyı da kestiniz. ama sıhhatli beslenme için yalnızca bunlar yetmez! Japon beslenme geleneğinin bir parçası olan 27 besin her gün ufak porsiyonlar biçiminde alındığında mucizeler yaratıyor. Yazımızın alt başlıklarında Japonlarda beslenme, Japonların yaptıkları sporlar ve Japonların zayıflama isimli yazıları okuyabilirsiniz.
İşte Tüketmeniz Gereken 27 Farklı Gıda
12 Çeşit meyve ve sebze
Meyve ve sebzeleri hem ana öğünlerde hem de öğün aralarında rahatlıkla tüketebilirsiniz. örnek olarak sabah kahvaltı menüsüne bir tane elma ve ya bir dilim karpuz ekleyebilirsiniz. öğle ve akşam yemeklerinde kesinlikle salatayı ihmal etmeyin. öğün aralarında mideniz kazındığında hazırlayacağınız küçük bir porsiyon meyve salatası, aynı anda aşırı sayıda meyveyi tüketmenin en pratik yolu. Bu da bol vitamin ve mineral almanız manasına gelmektedir.
6 Çeşit Karbonhidrat
örneğin tahıllar, ekmek, pirinç, makarna ve patates karbonhidrat bakımından varlıklı besinlerden birkaçı olarak sayılabilir.Bunlar damak tadımıza müsait yiyecekler olduklarından, bir gün arasında altı çeşit karbonhidrat tüketmekte zorlanmazsınız. Burada dikkat edilmesi gereken şey ise bu besinlerin küçük porsiyonlarda tüketilmesi gerektiğini unutmamak.
4 Çeşit süt ürünü
Süt ve süt ürünlerinin kalsiyum açısından faydalı bulunduğu bir çok kişi tarafından artık biliniyor. Bu ürünleri tüketmek, karşılaşabileceğimiz kemik erimesi riskini de en aza indiriyor. genel olarak peynir türlerini, sabah kahvaltılarında tüketmeye alışkınız.Yatarken içeceğiniz bir bardak süt ve ara öğünlere ekleyeceğiniz bir kase yoğurt, ürün çeşitliliğini arttıracak.
3 Çeşit protein
Proteinden varlıklı alternatifler et, tavuk, balık, fasulye, fındık, yumurta ve soya olarak sıralanabilir. mesela, soya sosunu ayrıcalıklı öğünlere değişik bir tat eklemek için kullanabilirsiniz. hemen hemen tüm protein yönünden zengin ürünlerden salatalar hazırlayabilirsiniz. Böylece kullanım alanlarını da genişletmiş olursunuz.
2 Çeşit yağ
Yağlar konusu için dikkat edilmesi gereken iki noktadan biri, kalp ve damar sağlığınız için doymamış yağları tercih etmeniz gerektiği.Misal verecek olursak zeytinyağı ve ayçiçek yağı sayılabilir. İkinci nokta da yağ tüketiminde aşırıya kaçmamak. Yemek ve salatalarda kullanacağınız yağın miktarını iyi ayarlayın.