Kiloyu Korumanın Yolları Nelerdir?

Kiloyu Korumanın Yolları Nelerdir?

İdeal Kiloyu Korumak çok kolay bir durum değildir. Uzun zamandır aradığınız diyet listesini bulup sonra uygulayıp kilo vermeyi başardıysanız bu durumdan daha’da önemlisi elde edilen kiloyu koruyabilmektedir. Zayıflamak öyle sanıldığı gibi kolay bir iş değil, her şeyden önce azimli olacaksınız, günlük plan yapacaksınız ve hayatta en çok sevdiğiniz şeylerden sizin için zorda olsa uzak kalacaksınız bunlar kilo kontrolü için altın kurallar sınıfındadır. Kilo koruma için size önerimiz muhakkak bir diyetisyenden yardım almaktır. Çünkü günlük koşuşturmanın yanında bir beslenme planı hazırlamak çok kolay olmayabilir. Bu durumda diyetisyeniniz neler yapmanız gerektiği konusunda işlerinizi son derece kolaylaştıracaktır. Sizlerle paylaşacağımız makalemizin alt başlıklarında kiloyu koruma yolları, kilo korumanın yolları ve korunma yolları nelerdir isimli yazıları okuyabilirsiniz. Kilo kontrolü sağlayan gıdalar özellikle dikkat edilmesi gereken yiyecekleri tüketmeniz gerekmektedir.

Kiloyu Korumak İçin Altın Öneriler?
Kiloyu Korumak İçin Altın Öneriler?

Kiloyu Korumak İçin Altın Öneriler?

Porsiyonlarınızı küçültün!

Tabakta yemek bırakmamak gerektiği düşüncesini aklınızdan çıkarın. Bunun yerine, tabağınıza az yemek koymayı bir yaşam biçimi ve alışkanlık haline getirin.
Kişiler diyet esnasında strese girdiğinde durum genellikle şöyle seyretmektedir: İçerisinde bulunduğu durumun farkında olmasına rağmen, asıl stres kaynağını ortadan kaldırarak çözüme gitmek yerine, daha kolay olanı tercih edip kontrolsüz gıda tüketimine yönelmektedirler. Yapmanız gereken bu durumun farkında olun ve stresli zamanlarınızda gereğinden çok yemek isterseniz şu şekilde düşünün: “Bu yemek bittiğinde ne olacak? Tamam, bana anlık bir rahatlama sağlıyor ama hiç bir şekilde çözüm üretmiyor. Hatta kilo almama ve sağlığımın bozulmasına sebep oluyor.”

Diyet sonrası kilo korumanın kolay yolları!

Sürekli severek yemek istediğiniz yiyecekleri, her gün tüketmek yerine haftada iki veya üç kez tüketin. Bu sebeple, hem sevdiğiniz besinlerden uzak kalmamış olur, hem de kilonuzda size zarar verecek herhangi bir artış olmaz.

Satın alacağınız besinleri iyice inceleyin!

Nasıl’ki sizi tanımlayan bir kimliğiniz varsa, besinlerin de kendine has birer kimliği vardır. Her satın aldığınız besin maddelerinin arka tarafında bulunan etiketlerde ürünün içeriği ile alakalı maddeler, kalori miktarları, şeker, yağ ve protein oranına ilişkin detaylı bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgileri incelemeyi alışkanlık haline getirirseniz, o ürünü satın alıp almama konusunda çok daha bilinçli hareket etmiş olursunuz.

Açlık krizinin önüne geçin!

Günde 3 ana öğün, iki-üç saatlik aralıklarla da 4 ila 5 ara öğün tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Kişinin kendi hayat şekline ve sağlığına uygun olarak oluşturulan beslenme saat dilimleri ile açlık krizlerinin önüne geçerek vücudun düzenli çalışmasını sağlayın. Bu nedenle, kilo verme ve kilo kontrolü çok daha etkin bir şekilde sağlanmış olur.

Kaloriyi dengeleyin!

Kiloyu korumada vücudun dengesini sağlamak en önemli konulardan birisidir. Diyelim ki, haftanın bir ila iki gününde fazla miktarda yağlı besinler tükettiniz. Dengeyi sağlamanız için aynı haftanın diğer günlerinde örneğin kahvaltınızdan zeytini çıkararak, pilav yerine ekmeği tercih ederek ya da yemeklere kattığınız yağı biraz daha azaltarak kalori dengesini hiç bir şekilde aç kalmadan dengede tutmanız mümkündür.

Hareketli olun!

Diyet esnasında yaptığınız yürüyüşlere ve sporlara, diyet bittikten sonrada devam edin. Spor ve yürüyüşü diyet sonrasında’da yaşam biçiminiz haline getirin.

Bol su için!

Öğünlerin öncesinde içeceğiniz oda sıcaklığında bekletilmiş bir bardak ılık su tokluk hissi yaratır ve daha az yemeniz konusunda sizi yavaşlatır. Su içmek her yaş grubu için oldukça önemlidir; bunu hiç bir zaman unutmayın.

Dikkat!

Herhangi bir diyete başlamadan önce muhakkak doktorunuza yada diyetisyeninize danışmayı ihmal etmeyin.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.