Kolayca Zayıflamanın Yolları
Bu güne kadar sıkça duyduğunuz diyet terimi aslında sağlıklı yaşam anlamına gelmektedir. Oysa’ki toplumun genelinde diyet denilince algılanan açlık, zayıflamak için yapılan beslenme programları ve bir yemek listesi uygulamaktır.
Yaşam Tarzınızı değiştirmeye hazır olun! Eğer sizde başladığınız diyetlerin sonunu getiremiyorsanız artık diyet yapmak yerine yaşam tarzınızı ve beslenme alışkanlığınızı değiştirin. Her yapılan yeni başlangıçlar bir sonucun geleceğinin habercisidir, başlanan şey bırakılır, eğer sizde başladığınız rejimin sonunu getiremiyorsanız diyete başlamak yerine sağlıklı olmak deyimini kabullenerek benimseyin. Ne yazık’ki bu güne kadar edinilen alışkanlıklar kolay bırakılmaz, yenisi de hemen kazanılmaz bu sebeple kendinize biraz zaman tanıyın. Hemen şimdi yeni bir başlangıç yaparak kilonuzu dengede tutacak yiyerek zayıflama yöntemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu sayede ideal kilonuzu koruyarak sağlıklı ve mutlu bir hayata merhaba diyebilirsiniz. Bu gün sizlerle paylaşacağımız makalemizin alt başlıklarında diyet yapmadan zayıflamanın en kolay yolları, hızlı zayıflamanın yolları, kolay zayıflamanın doğal yolları, zayıflamanın yolları ahmet maranki ve zayıflamanın en kolay yolu elma sirkesi isimli yazıları okuyabilirsiniz.
Sağlıklı Beslenerek Zayıflamanın Püf Noktaları
Yediğiniz Yiyeceklerin İçeriklerini Bilin!
İlk olarak işe besinleri ve kalori miktarlarını İyice tanıyarak başlayabilirsiniz. Tahıllar (ekmek, pilav, çorba, bisküvi, kestane, patates, kuru baklagiller vb), Et ve türevleri (kırmızı et, balık, tavuk, hindi, peynir, yumurta vb), Sebzeler (yeşil, kırmızı, mor, turuncu vb), Meyveler, Yağlar (zeytin, ceviz, fındık, sıvı yağları ) tanıyarak başlayabilirsiniz.
Ölçülü Olun!
Yiyecekleri pişirirken içerisine koyduğunuz başta yağlar ve tuz olmak üzere kesinlikle göz kararı olmasın. Bu güne kadar farkında olmadan yemeklerin içerisine eklenen yağların fazlalığı kilo alımına sebebiyet veren etkenlerden biri olmaktadır. Bu günden itibaren ölçü koymayı muhakkak kendinize adet edinin. Örnek verecek olursak bir tencere sebze yemeğinin içerisine yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun.
Su İçmeyi Kesinlikle İhmal Etmeyin!
Vücudumuzun temel yakıtı olan suyu günde yaklaşık olarak 2 ila 3 lt tüketin. İnsan vücudunun %60 ile 70 i sudan oluşmaktadır. Eğer vücudunuzun günlük alması gereken ve metabolizmanın ihtiyacı olan su ihtiyacını karşılayamazsanız vücutta suyun yerini yağlar almaya başlar ki buda şişmanlığın en önemli nedenlerinden biri olan su dengesinin bozularak sekteye uğraması demektir.