Ramazanda Kilo Verilir’mi?
Ramazan ayı kişilerin kilolarını korumakta en çok zorlandıkları dönemlerden biridir. Özellikle bu dönemde oruç tutanlar için bu durum büyük zorluk yaratırken, farkında olmadan aynı ailenin içerisinde olup oruç tutmayanlar da bu durumdan etkilenmektedir. Beslenme ve diyet uzmanları kurulan “Zengin iftar sofraları, Ramazan ayının getirdiği birlik, beraberlikler, düzenli ve zamanında yenilen yemekler, akşam geç saatlerde ve bol miktarlarda tüketilen yemekler ne yazık ki bir ay içerisinde kişilerde kilo artışına sebep olabilmektedir” diyerek uyarmaktadırlar. Daha önce sizlerle paylaştığımız lezzetli ramazan yemekleri isimli makaleye göz gezdirmenizi öneririz. Bu gün sizlerle paylaşacağımız makalemizin alt başlıklarında ramazanda kilo verenler, ramazanda kilo verdim, ramazanda nasıl kilo verilir, ramazanda diyet ve ramazanda kilo verilirmi isimli yazıları okuyabilirsiniz.
Oruç Tutarken Aç Kalmak Vücutta ne Gibi Değişiklikler Yapar?
Oruç esnasında uzun süren açlık sebebiyle kan şekerinde düşme meydana gelmektedir. Özellikle iftar saatleri yaklaştıkça daha sıklıkla gözlemlenen asabiyet, sinirlilik, birden yaşanan öfke patlamaları, konsantrasyon eksikliği, baş ağrısı, mide bulantısı, aşırı halsizlik gibi belirtilerin sebebi bu durumdur. Ayrıca vücut ısısı birden düşer, mide asidi artar ve vücut daha fazla su ihtiyacı duymaya başlar.
Ramazanda Neden Kilo Alınır?
Çok uzun süreler aç kalındığı için metabolizmanın doğal çalışma hızı düşer ve kişinin hareket etme isteğinde büyük azalma olur. Kan şekerinde yaşanan ani düşüş de kişide yeme isteğini arttırır. Oluşan bütün bu durumlar kişinin kabızlığa ve kilo almaya yatkınlığını dahada arttırır.
Ramazanda Kilo Almamak İçin Neler Yapılabilir?
Ramazan ayı boyunca yapmanız gereken beslenme programınızı metabolizma hızınızın düşeceği ve hareketinizde de normal zamanlara göre dahada azalacağını göz önüne alarak düzenlemeniz gerekmektedir.
Ramazanda Nasıl Bir Beslenme Programı Uygulanmalı?
Öncelikle tek yada iki öğün şeklinde alınan gıdaları üç veya dört öğüne yaymak gerekir. Çok çeşitli yemekleri bir arada ve çok hızlıca tüketmek yerine iftarı çorba veya kahvaltılıklar ile açmak 1 ila 2 saat sonra ana yemeğe geçmek ramazanda en doğru olanıdır.