Zayıflamak İçin Üzüm Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Zayıflamak İçin Üzüm Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Üzüm sirkesi çok fazla bilinmese de eski yıllardan beri bitkisel zayıflama ve kilo verme içeceği olarak kullanılmaktadır. Üzüm sirkesi ile ilgili olarak diyetisyenler ve beslenme uzmanları sirkenin kilo kaybını hızlandırarak zayıflama sağladığını söylüyorlar. Daha önceki makalemizde elma sirkesi ile zayıflama nasıl oluru ele almıştık bu sefer ise Üzüm sirkesinin nasıl olup ta kilo vermeye yardımcı olan bir içecek olabileceğini bu yazımızı okuduktan sonra daha iyi anlayacaksınız. Makalemizin alt başlıklarında üzüm sirkesi nasıl hazırlanır, üzüm sirkesi nasıl içilir ve üzüm sirkesi nasıl yapılır Ahmet Maranki isimli yazıları okuyabilirsiniz.

Geçmişten günümüze sayısız faydası olan sirkenin ana etken maddesi asetik asittir. Elma veya üzümden elde edilenlerle balzamik sirke arasındaki tek fark, bu etken maddenin yoğunluğunun diğerlerine oranla çok fazla olmasıdır. Dolayısıyla hepsi aşağı yukarı benzer kimyaya sahiptirler. Sirkenin zayıflatma özelliğinin dışında bir çok faydası mevcuttur. Kansızlığa, göz, diş ve cilt iltihaplarına iyi gelmektedir. Dezenfektan özelliğinin etkili olduğuna dair çok sayıda yapılan bilimsel araştırma mevcuttur. Bu nedenle sirke; ev temizliğinden, egzamalı bölge ve yaraların dezenfekte edilmesine kadar pek çok yerde kullanılmaktadır.

Üzüm Sirkesinin Zayıflamaya Etkileri Nelerdir
Üzüm Sirkesinin Zayıflamaya Etkileri Nelerdir

Üzüm Sirkesinin Zayıflamaya Etkileri Nelerdir?

Üzüm sirkesinin zayıflatma özelliği, etkileri ve faydaları arasında en fazla dikkat çekenlerden birisi de iştah kesici olma özelliğidir. Üzüm meyvesinin lifli yapısında bolca bulunan pektin enzimi, üzüm sirkesine de geçmekte ve midede tokluk hissi oluşturarak karında doygunluk duygusuna sebebiyet vermektedir. Özellikle yemeklerden 1 saat önce bir yemek kaşığı kadar üzüm sirkesi, su ile karıştırılmalı ve aç karnına içilmelidir.

İsveç’in önemli üniversitelerinden Lund üniversitesinde yapılan bilimsel araştırmada üzüm sirkesinin iştah kesici olduğu bilimsel deneyler sonucu ispatlanmıştır. Bunun sebepleri arasında ise üzüm sirkesinde bulunan bir diğer bitkisel meyve asidi olarak gösterilen asetik asit tir. Gerek pektin gerekse asetik asit, iyi bir iştah kesici etki oluşturan fitokimyasallar arasında ilk sıradadır.

Suda eriyen bir kimyasal madde olan pektin, mideye geçerek midedeki tokluk sinyali gönderen sinirleri uyarmaktadır. Üzüm sirkesi aynı zamanda daha çok diyete başlayanlarda karşılaşılan, şeker ya da tatlı krizi denilen ve kan şekerinin düşmesi nedeniyle ortaya çıkan duruma da engel olmaktadır.
İsveçteki araştırmada ise 12 sağlıklı gönüllüye 3 birim değişik yoğunlukta üzüm sirkeli su verilmiş ve tokluk hissinin yemekten önceki 2 saatte başladığı ve son 1 saatte doruk noktasına çıktığı gözlemlenmiştir.

Sirke Zayıflatırmı?

Bu durumda tek başına “Sirke zayıflatır” demek kullananlar için çok kritik sonuçlar doğurabilir. Asla tek başına alınan sirke, gün boyu aşırı beslenmeyle başa çıkabilecek güçte değildir. Gün içerisinde harcadığımız kaloriye göre, yediklerimizin de belirleyici olduğu bilinmelidir. Sirke, zayıflamada tek başına bir “mucize” değildir. Sirkenin düzenli kullanılması ve günlük kalori alımına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla sirke zayıflamak için bir çözüm değil ancak takviye olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.