Metabolizma Diyeti

Metabolizma Diyeti

Metabolizma Diyeti Nedir ?

Metabolizma diyeti ABD’de 2010 yılında ortaya çıkan ve çıktığı günden bu yana kullanımı hızla artan diyetlerden birisi haline gelmiştir. Metabolizma hızını kalibre (yeniden düzenleme) mantığı taşıyan bu diyet, yapıldıktan sonrada olumlu etkilerini korumaya ve kazandırdığı alışkanlığı sürdürmenize olanak veriyor.

Ünlü beslenme uzmanı Diane Kress’in metabolizma mucizesi adlı kitabı bu konudaki başarısını ABD’de Times ve Amazon gibi listelerde ilk sıraya yükselerek göstermiştir. Diyet uzun vadede rahatlık vaad etmesiyle de ön plana çıkıyor.

Metabolizma Diyeti Nasıl Zayıflatır ?

Fazla kilo sorunu yaşayan insanların %50 si Metabolik sendroma sahiptir. Bu sendrom kandaki şeker seviyesinin düzensiz olarak yükselip düşmesi ve iştahın kontrol edilememesi olarak ifade edilebilir. Normal bir metabolizma hızına sahip insan bir sandviçi tükettikten sonra 4-5 saat kendisini tok ve zinde hissede biliyorken, Metabolik sendroma sahip  bir kişide bu süre 1 saate kadar düşebiliyor. İşte metabolizma diyetinin amacı bu oranı olabildiğince yükselterek bir düzene sokmaktır.

Metabolizma Diyeti Nasıl Yapılır ?

Metabolizma diyeti temel olarak üç adımdan oluşur. Karbonhidrat alımı sonrası vücudun kendini 5 saate yakın zinde tuttuğunu biliyoruz, işte diyetimiz ilk adımda 8 hafta boyunca bizi bir arınma sürecine sokuyor ve metabolizmamızı bir nevi kalibre (yeniden düzenlemek) ediyor. Kan şekerinin dengelenmesinin ilk adımda yapılması bize iştah kontrolü ve zindelik sağlıyor. Metabolizma diyeti yapanlar ve metabolizma diyeti yorumları da bize gösteriyor ki, diyet sonunda iştah kontrolü ve ideal kiloya ulaşmak hem mümkün hemde sağlıklı oluyor.

**Metabolizma diyeti belli yemekler yenerek değil belli kurallar uygulanarak yapılmaktadır. Diyet Listesinde size bu kurallar verilecektir.

Metabolizma Diyeti Listesi:

8 Haftalık Metabolizma Diyeti Aşağıdaki Kurallar Dahilinde Yapılarak Metabolizma Kalibre Edilir (Yeniden Düzenlenir).

* İzin verilen gıdalardan isteğiniz kadar yiyebilirsiniz ancak büyük porsiyonlar kilo verme sürecinizin yavaşlamasına yol açacaktır.

* Öğünler arasında 5 saatten uzun süre bırakmamaya özen gösterin. Atıştırmak serbest.

* Her gün en az 2 litre sıvı tüketimi.

* Uyandıktan 1 saat sonra ve yatmadan önce ara öğün yiyebilirsiniz.

* Haftada 5 kez günde 30 dakika egzersiz yapın.

* Tüketmenize izin verilen sınırlı karbonhidrat miktarını ara değil, ana öğünlerde tüketmeye çalışın.

* Bir gıdanın karbonhidrat değerine bakmak için paketindeki besin değerine bakarak toplam karbonhidrat değerini lif oranından çıkarın.

Bu kuralların dışında sizlere fayda sağlayacak, besin seçiminde kolaylık verecek diğer noktalardan aşağıda bahsedeceğiz.

*Sağlıklı Yağlar Tercih Edilmeli Light margarin, light mayonez, light krem peynir, zeytin, fındık, ayçiçek yağı gibi.

*Yağsız proteinler yağsız kırmızı et, derisiz tavuk eti, balık ve kabuklu deniz mahsulleri, yağsız beyaz peynir, yumurta gibi besinlerden alınmalı.

*Sağlıklı Sebzelerden Enginar, kuşkonmaz, patlıcan, fasulye, Brüksel lahanası, brokoli, lahana, karnabahar, kereviz, kabak, salatalık, domates, soğan, ıspanak ve kara lahana tüketilmeli.

*Yasaklı gıdalar olarak Ekmek, makarna, pirinç, krakerler, simit, cips, şekerleme, süt, tüm tahıllar, yoğurt, baklagiller meyveler, meyve suları, patates, havuç bunlardan uzak durulmalı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.